perjantai 29. huhtikuuta 2016

Ratsastustunti

Pitkästä aikaa kirjoittelen, mutta enpä hirveästi ole tallilla kyllä käynytkään...!


Toissapäivänä oli viikottainen ratsastustuntini, sain ratsukseni - yllätys yllätys - Liinan. Oikeastaan sitä toivoinkin (juu juu, taas...).
Hoitotoimenpiteet sujuivat ihan suht' hyvin, sitten olikin jo aika kiipustaa selkään! Menimme kentälle, koska maastossa upotti ja oli hirveän märkää. Ratsastuksenopettajamme sitten sanoikin tunnin aluksi, että katsokaapas minkälaisia säänmuuttajia ollaan, koska kaatosade loppui juuri ennen tunnin alkua. Mutta asiaan...

Aloitettiin tunti ihan tavallisilla alkukäynneillä, jonka jälkeen siirryimme "Unohda esteet" tehtävään. Epäilen, ettei kukaan ymmärrä tuosta edellisestä mitään, joten voin vähän yrittää "avata" teille asiaa. Tarkoituksena oli, että kuljetaan löysillä ohjilla ilman jalustimia ja ratsastetaan erilaisten esteiden yli ilman, että hevonen kiinnittää niihin mitään huomiota. Ratsastaja ei nouse kevyeen istuntaan, eikä hevonen kiihdyttele estettä ennen tai jälkeen. Toivottavasti ymmärsitte ees jotain...

Sen jälkeen aloitettiin ravityöskentely, joka sujui ihan ok, tietysti Liina joissain vaiheissa kiihdytti, mutta aisoissa pysyttiin.
Enempää en jaksa pöpistä, mutta lopputunti tehtiin kavaletti- ja välimatkaharjoituksia ympyrällä. Tunti meni kaikin puolin hyvin, lopussa sain Liinan myös taipumaan oikein.


Pahoittelen kuvien laatua, kännykällä kaikki otettu koska raahataan kamera tallille tosi harvoin.
Tuolloin oli tosiaan märkää, joten sadetakki kannatti. Älkää ihmetelkö mun asentoa, suurin osa kuvista on alkukäynneiltä ja venyttelyiltä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos jokaiselle kommentoijalle jo etukäteen, kivat ja asialliset kommentit piristävät aina päivää! Muista kuitenkin käytöstavat myös täällä netin ihmeellisessä maailmassa. Asiattomat kommentit poistan.