maanantai 9. toukokuuta 2016

Tallin siivousta

Moikka taas! Oon ollut perjantain ja lauantain yhdeksästä viiteen tallilla. Pidimme suursiivouksen, toisin sanoen tavarat ulos, tallinpesu ja tavarat sisälle.

Perjantaina minä olin kahdestaan tyhjentämässä tallia ratsastuksenopettajani kanssa ja latomassa tavaroita pihalle. Laitoimme myös satulavyöt ja harjat likoamaan.Yritin epätoivoisesti kääriä pinteleitä
uudelleen ja puistella niitä, mutta kuten 
kuvasta näkyy, se ei ollut helppo homma
Niitty-koiran ansiosta.


Sande (paras ystäväni) tuli joskus yhden aikoihin auttamaan minua kantohommissa. Tavaraa kertyi vielä paljon enemmän, mitä kuvissa on, mutta en jaksanut kaivaa kännykkää enää taskustani pitkän päivän jälkeen. Pidimme myös tunnin yhdelle pikkutytölle Busterilla.

Lauantaina menimme taas yhdeksän aikoihin tallille, mukaan tuli myös siskoni. Sande otti pari kuvaa hepoista jotka söivät tarhassa. Kuvissa poseeraavat Kuusi (vas.) jaa Amina (oik.)Kun ratsastuksenopettajamme tuli, täytimme karsinat purulla. Sen jälkeen myös ratsastuskaverimme Kiki ja Peikko tulivat. Otimme hepat karsinoihinsa ja lähdimme ratsastamaan. Minulle vain sanottiin: "Ja Elinalle Liina." Olin ihan ällikällä lyöty, koska olin mennyt sillä varmaan kymmenen kertaa peräkkäin! Mieluusti minä Liinan otinkin, toiveheppana se oli sillekin tunnille:)Kuvista kiitos Peikolle!


Tunti meni suht' hyvin. Liina ryösti yhdessä kohdassa koska käytin liian voimakasta pohjeapua, mutta sain virheeni kuitenkin korjatuksi ja Liina taipui alleni hyvin - ainakin parissa kohtaa. 

Tunnin jälkeen hoidimme hepat ja päästimme ne tarhaan. Sen jälkeen lakaisimme tallikäytävän ja aloimme kantamaan kunnollisia käytettäviä satuloita ja suitsia takaisin telineisiinsä. Katsu karsi vanhat ja huonot harjat pois ja etsimme tilalle vähemmän käytettyjä ja jopa uusia. Putsasimme ja pyyhimme peilejä ja tauluja, myös pieniä kaappeja ja veimme ne paikoilleen. Jokaiseen laatikkoon kirjoitimme missä oli mitäkin. Karsimme "epämääräiset" nahkavarusteet yhteen kasaan joista ratsastuksenopettajamme ne tarkistaisi. 

Kiki tarkisti jokaisen hevosen suitsikyltit ja keksimme, että muutaman niistä voisi myös laittaa rimuille. Niin me sitten teimmekin ja lopputulos oli mielestämme siisti. Peikko ja Sande järjestivät pintelit ja patjat siististi yhteen kaappiin. Minä roudasin ajovarusteita "kämppään" eli niin sanottuun tallitupaan. Vähemmät käytettävät riimut ja riimunvarret joutivat myös sinne. Lopputulos oli oikein kiva, päällystimme kämpästä yhden suuren laatikon vielä huovalla ja se oli siinä! 

Sain omakseni kasan vanhoja ohjia ja mikä parasta, jo vihreimmillä niityillä laukkailevan lempihevoseni Jymyn suitset. Ne ovat yksi tähän astisen elämäni parhaimpia muistoja!
Tämä oli kyllä yksi elämäni parhaista viikonlopuista, vaikkakin väsynyt olin kotiin tullessani. Se oli hyvälaatuista väsymystä!

Tänään tallille tulee klassisen ratsastuksen valmentaja. Menen Sanden kanssa hänelle tunnille. Ratsastamme tunnin puoliksi, mutta eri hevosilla. Minä menen Liinalla (I-HA-NAA!!) ja Sande Kuusella. Keskiviikkona minulla on tavallinen viikkotunti. Epäilen että loppuviikosta kirjoittelen noista kahdesta päivästä.

Moikka!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos jokaiselle kommentoijalle jo etukäteen, kivat ja asialliset kommentit piristävät aina päivää! Muista kuitenkin käytöstavat myös täällä netin ihmeellisessä maailmassa. Asiattomat kommentit poistan.