keskiviikko 4. tammikuuta 2017

Hei kuuraparta               ...lumiheppa valkoinen!


Kuvat, c) minä


Pakkasmittari on päässyt valloilleen, tyypillisesti näin joulun jälkeen. Hepat kasvattaa kuurapartoja hamutessaan ruokaa lumen alta ja pitää alkaa heittelemään vilttejä arabitamman selkään, suomihepat pärjää ilmankin. Tallin ovet visusti kiinni kylmältä ja varakenttä laitumen nurkkaan, sitä on meidän tallin pakkastalvi.
Nuorimpien ratsastajien kanssa lämmitellään sormet karvaisen pikkuponin paksun ja pörröisen harjan alla kesken ratsastustunnin, itsekin joutuu vetämään päälle villapaitaa toisen perään. Joka paikasta löytyy jäätä ja lunta, ratsastusreissulta tullaan tallille nenä punaisena varpaat kipristellen.Kuvailuun ei enää ne helpoimmat, ohuet sormikkaat riitä, vaan kuvat otetaan räpsräps sen kummempia tarkentelematta toppavarustuksissa. Onneksi uusi rakas ystäväni, järjestelmäkamera, suostuu toimimaan säällä kuin säällä kuvaajan kuin toisenkin käsissä. "Zoom sinne tarkennus tänne äh, ei onnistu," sitä se oli ennen. Mutta kyllä se joulupukki pelasti, kivan paketin toi ;)Pakkanenkin tuli niin yllättäen, että hupsista keikkaa. Olin jo ihan lähtemässä perinteisillä adidaksen verkkareilla tottumuksen vuoksi loikkimaan pitkin pihoja koiran kanssa, mutta ehei, pakkasmittari pysäytti. Ei muuta kuin takaisin sisälle ja toppahousut jalkaan.Näin meillä, miten teillä?


13 kommenttia:

 1. Samoin meillä, talvi on siitä ärsyttävää kun on pakkasta ja kaikki jäätyy D:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, talvessakin on ne huonot puolensa, vaikka muuten se kivaa aikaa onkin!

   Poista
 2. Täällä ihan sama tilanne. Mutta onneksi ei sentään kovin liukasta ole. Vaan lumiharso peittää maata. 😅

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hyvä, ettei teillä tarvitse koko ajan liukastella! Kiitos kommentistasi Elina :)

   Poista
 3. Kaunis värimaailma sun blogissa! Ja tän postauksen kuvat kyl oli ihania(:

  http://pinja-sofia.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos paljon, käyn kurkkaamassa blogisi! :)

   Poista
 4. Pakkasraja ylittänyt jo kerran 27 asteen rajan eli kylmä on. Onneksi aurinko edes paikoittain pilkistelee jostain pilviverhon takaa, - maisemat siis kivat mutta pakkanen ei niinkään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No huh, täällä ei vielä ole sinne asti ylttänyt! Ja tuo on totta, tekisi itsekin mieli kuvailla kohmeen kuorruttamia lehtiä aamuauringossa, mutta joka paikka jäätyy! :D

   Poista
 5. Täydellinen valkoinen hevonen❤ +Nyt on blogin ulkoasu ihana ja kaunis😊

  VastaaPoista

Kiitos jokaiselle kommentoijalle jo etukäteen, kivat ja asialliset kommentit piristävät aina päivää! Muista kuitenkin käytöstavat myös täällä netin ihmeellisessä maailmassa. Asiattomat kommentit poistan.