keskiviikko 15. maaliskuuta 2017

Myöhäisillan pohdintoja

Moi taas kaikille pitkästä aikaa! Ajattelin koota tänään teille hiukan erikoisempaa postausta minun kätösistäni, kun tässä vajaat kaksi viikkoa sitten saimme tallille kyläilemään klassisen ratsastuksenvalmentajan. Sain paljon uutta oppia Liinan kanssa ja nyt saatte myös niitä kunnollisia ratsastuskuvia, suuret kiitokset niistä Saanalle!Itselläni on ns. tavoitteina tällä hetkellä saada korjattua pohkeen paikkaa taaemmas ja ratsastusasentoani keskemmälle satulaa. Pohje menee koulusatulassa normaalistikin vähän eteenpäin, mutta olen ehtinyt tottua siihen jo niin että sen kanssa riittää kyllä tekemistä.Hevosen selässä suorassa istuminen ei olekaan niin yksinkertainen asia mitä moni olettaa. Jos itse keskityn kovinkin paljon, tahdon helposti valahtaa sisälle päin, etenkin, jos kyseessä ovat väistöt tai ympyröillä työskentely.

Itsekin luulin istuvani suorassa keskellä satulaa, kunnes minulle huomautettiin siitä. Ja siinä on siis oikeasti tekemistä, vaikka se aika iisiltä kuulostaakin. Valmennuksesta sain varsinkin tätä asiaa kohden erittäin hyviä vinkkejä, sekä sain jopa suurimmaksi osaksi pidettyä itseni suorassa.

Kaikki varmasti tietävät sen, että kun keskittyy johonkin täysillä, unohtaa samalla monta muuta juttua. Jos esimerkiksi keskittyy hevosen asettamiseen, saattaa itse valahtaa sisälle päin, vaikka tehtävä muuten sujuisikin hyvin. Ja mitä vauhdikkaampi meno, sitä hankalampi on keskittyä vaikkapa siihen pysyvätkö nyrkit pystyssä. Itselläni on hevosenhallinta ja perusratsastus kyllä täysin hoidossa, mutta yritämme vain hioa näitä pikkujuttuja vielä tarkemmaksi.
Liina ei myöskään ex-ravurina ole niitä neitejä jotka taipuvat joka suuntaan kaula kaarella. Mutta sitä emme edes yritä hakea (vaikka tietystihän se hienoa olisikin), vaan sitä, että hevonen kulkisi hyvin allani ja kuuntelisi apujani. Me tähdätään olympiatasolle vain meidän välisemme luottamuksen kanssa, maastohumppailijoiden ei tarvitse päästä passagea vääntämään ;)
Taidan pysytellä jatkossa niiden haaveilutekstejen parissa, ei tällaiset postaukset vaan oo mun juttu :D Postausideoita mulla on kasa tuolla nurkassa, mutta toteuttaminen ja kirjoittaminen ovatkin sitten ihan eri asia. Kuitenkin, kiva jos tykkäsit ja kerro ihmeessä mielipidettä tästä selostuksesta, sekä siitä, kumpi tyyli on enemmän just sun makuun :) pst. en valitettavasti ota palautetta vastaan ratsastuksestani!

15 kommenttia:

 1. Kiva postaus, hienoja kuvia ja ainakin minun silmääni teidän meno näyttää ihan hyvältä.

  VastaaPoista
 2. Todella nättejä kuvia, ratsastat mun mielestä tosi hienosti!
  Osaat kyllä kirjoittaa hyvin näitä tämänkinlaisia tekstejä! ♥
  Itsellänikin on ongelma istua suorassa ainakin ympyröillä ja kaikenlaisissa väistöissä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! ❤ Haha joo, ne on kyllä hankalia paikkoja :D

   Poista
 3. Valmennus, kehittymis ja vinkkipostaukset on parhaita heppablogeissa, tässä oli ainakin vähän niitä. Ihan kiva oli, mutta itse pidän enemmän ns. sun "omasta" tyylistä : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo, olen samaa mieltä,sitä on myös helpompi kirjoittaa :D

   Poista
 4. Ihan loistava postaus!! 💗 Te meette huipusti. Ja kaikilla on omat virheensä. Aina riittää korjattavaa... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hirmusti! Totta, ikinä ei ole täydellinen :)

   Poista
 5. Kyllähän sulta tällainenkin teksti vääntyy, jos joskus kiinnostaa tehdä samantyyppisiä lisää niin ei haittaa(;

  http://toverit.blogspot.com

  VastaaPoista
 6. Tää oli kivasti kirjotettu! Hyvä, että kirjoitat kans omista heikkouksistasi :) Hyviä kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos paljon, tällaista palautetta on mukava saada! :)

   Poista
 7. Hienoa ja hatunnosto siitä, että haluat pureutua ongelmakohtiin! :) Se on aina rohkeaa uskaltaa sanoa ääneen omat virheensä- ja se se onkin eka askel niiden korjaamisessa! :)
  Minulla on myös ongelmaa tuossa istunnan kääntämisessä reitin mukaisesti, tällä hetkellä sen takia, että selkäni on niin pahasti jumissa, etten taivu edes seisoessani "normaalisti". Hierojaa odotellessa... :D Toivotaan että se sitten auttaisi myös :)
  Minusta postaus oli hyvä, vaikka tykkään kyllä myös yhtälailla "normipostauksistasi"- turhaan kuitenkaan vierastat tällaisiakaan postauksia, sillä kirjoitit tosi hyvin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos paljon ihanasta kommentistasi Siiri! Paranemisia sun selälle, mahtava kuulla että tykkäsit <3

   Poista
  2. Voi kiitos paljon ihanasta kommentistasi Siiri! Paranemisia sun selälle, mahtava kuulla että tykkäsit <3

   Poista

Kiitos jokaiselle kommentoijalle jo etukäteen, kivat ja asialliset kommentit piristävät aina päivää! Muista kuitenkin käytöstavat myös täällä netin ihmeellisessä maailmassa. Asiattomat kommentit poistan.